Bio

biografen2redigerad
Opalen invigdes 1971 och sedan dess har traditionen om biovisningar levt kvar i huset i olika omfattning. Hösten 2014 var det så dags för ännu en invigning av våra lokaler när filminstitutet tillsammans med kommunen beslutade om att digitalisera vår biosalong.
Idag stoltserar vi med 317 sittplatser vilket gör vår salong till den näst största i Sundsvall!

Nyheter

Hjärtligt välkomna in i biomörkret, snart är hösten på Opalen här!

Vill du bjuda någon på en trevlig kväll?
Köp den perfekta presenten hos oss i form av ett presentkort på Bio!

Tryckta presentkort från SF funkar bra att använda även på Opalen!

Har du frågor och har svårt att få svar via hemsidan?
Ring oss på;
060-19 26 70

Övriga kontaktuppgifter ser ni under ”Fritidsgården” och ”Personal”

Det går självklart bra att betala med kort

 

KOMMANDE FILMER

Storkarna, söndag 23 Okt 2016 (15:00 - 16:30), Animerat/Familj . Biljettpris: kr70,00


STORKARNA

Animerat, från 7år, 1tim 27min

Storkarna levererar bebisar… eller de brukade göra det i alla fall. Nu levererar de paket åt ett globalt internetföretag. Junior som är företagets bästa stork är på väg att bli befordrad men råkar av misstag sätta igång maskinen som producerar människobarn. En oemotståndligt men samtidigt inte godkänd liten flicka blir resultatet. För att chefen inte ska upptäcka missödet ger sig Junior och hans vän Tulip, som är den enda människan på Storkberget, ut på en bebis-leverans. Deras äventyr kan göra mer än en familj hel och även återställa Storkarnas verkliga uppdrag på jorden

Inferno, söndag 23 Okt 2016 (19:00 - 21:00), Thriller . Biljettpris: kr90,00

INFERNO

Thriller, från 15år, 2tim 1min

När Robert Langdon vaknar upp på ett italienskt sjukhus med minnesförlust måste han slå sig samman med läkaren Sienna Brooks som förhoppningsvis kan hjälpa honom få minnet åter. Tillsammans, och i tät kamp mot klockan, beger de sig kors och tvärs över Europa för att försöka stoppa en global konspiration.
Den oscarbelönade Ron Howards återvänder till registolen för filmatiseringen av Dan Browns senaste bok i succéserien om symbolforskaren Robert Langdon. Denna gång har Langdon snubblat över ett spår som kan leda honom till självaste Dante.

Florence Foster Jenkins, onsdag 26 Okt 2016 (15:00 - 17:00), Biografi . Biljettpris: kr70,00

FLORENCE FOSTER JENKINS


Biografi/Drama/Komedi, barntillåten, 1tim 51min

Historien om Florence Foster Jenkins, en rik arvtagerska i New York, som drömmer om att bli en stor operasångerska – trots sin totala avsaknad av musikalitet och sångförmåga.
Den amerikanska ”sopranen” kunde bekosta sin sångkarriär och grammofoninspelningar tack vare sitt arv. Hennes sista konsert framfördes på New Yorks ledande scen – Carnegie Hall, drygt en månad före hennes död 1944.

Snowden, onsdag 26 Okt 2016 (19:00 - 21:15), Drama . Biljettpris: kr90,00

SNOWDEN

Drama, från 15år, 2tim 14min

Hjälte eller förrädare?  Filmatiseringen av händelserna som ledde fram till att den CIA-anställde visselblåsaren Edward Snowden blev en av världens mest jagade män. 2013 läckte han tusentals sekretessbelagda CIA-dokument till The Guardian och The Washington Post, och kunde då avslöja att USA och Storbritannien bedrev topphemlig övervakning av privatpersoner, politiker och företag i hela världen.

Edward Snowden värvades till armén när han var 20 och anställdes av CIA när han var 22. Han blev konsult åt USA:s signalunderrättelsetjänst, National Security Agency, när han var 26 och vid 29 års ålder fick han fly för sitt liv och lämna sitt land.
Regi av Oscarsbelönade Oliver Stone.
Filmmanuset är delvis baserat på böckerna The Snowden Files av Luke Harding och The Time of the Octopus av Anatoly Kucherena.

Hitta Doris, tisdag 1 Nov 2016 (13:00 - 14:45), Animerat/Familj . Biljettpris: kr70,00

Höstlovsbio kl. 13.00!!

HITTA DORIS

Animerat/Familj, från 7år, 1tim 43min

Det har gått ungefär ett år sedan Nemos äventyr och glömska Doris lever ett härligt liv vid revet tillsammans med Nemo och Marvin. Plötsligt en dag minns att hon att hon har en familj, som kanske letar efter henne. Tillsammans beger sig trion av på ett äventyr över havet mot Kalifornien och det berömda Marinlivsinstitutet med dess stora akvarium. För att hitta sina föräldrar tar Doris hjälp av akvariets spektakulära innevånare.

Den Allvarsamma leken, onsdag 2 Nov 2016 (15:00 - 17:00), Drama . Biljettpris: kr70,00

 

DEN ALLVARSAMMA
LEKEN

Drama, från 7år, 1tim 56min

Journalisten Arvid Stjärnblom och konstnärsdottern Lydia Stille träffas i skärgården en vacker försommarkväll. Omedelbar förälskelse uppstår. De inleder en romans men på grund av sociala omständigheter glider de ifrån varandra. De finner ett tryggt liv med någon annan och gifter sig på var sitt håll. Tio år senare träffas de igen. Drömmen om den rena, stora och oförstörda kärleken är magnetisk och de inleder en passionerad affär. Priset för affären kräver större offer än vad de båda kan ana.

Jag älskar dig, onsdag 2 Nov 2016 (19:00 - 20:45), Komedi . Biljettpris: kr90,00


JAG ÄLSKAR DIG
– EN SKILSMÄSSOKOMEDI

Komedi, barntillåten, 1tim 36min

Jag älskar dig – en skilsmässokomedi är en varm komedi om kärlek, relationer och separationer, ompassion och förälskelse och om att våga kasta sig ut i livet. Men hur sjutton dejtar man efter 45 …?

Marianne 44, mamma till två tonårsbarn, har levt i ett konventionellt, sexlöst äktenskap med advokaten Gustaf på tok för länge. Hon bestämmer sig för att skiljas. Eller separera. Eller åtminstone provseparera …

Gustaf förstår ingenting, de är ju bjudna på middag ikväll hem till hans föräldrar? Medan Marianne kastar sig ut i singellivet står Gustaf helt oförstående inför förändringen och i sin förvirring fattar han ett helt irrationellt karriärsbeslut: Han säger upp sig för att skriva lyrik.

Efter ett misslyckat raggningsförsök med en ung man träffar Marianne konstnären Rodolfo. Rodolfo är Gustafs raka motsats; spännande, känslosam, impulsiv. Och kåt. När Gustaf får reda på det ger han sig ini en till synes omöjlig relation med det mycket yngre cykelbudet Rita. Marianne anser att Gustaf är gubbsjuk, vilket även han själv oroar sig för.

Spänningarna stiger mellan föräldrar, barn och vänner.

Trolls, söndag 6 Nov 2016 (15:00 - 16:45), Animerat/Familj . Biljettpris: kr70,00

 

TROLLS

Animerat/Äventyr/Familj, från 7år, 1tim 32min

Vi får hänga med Poppy, den optimistiska ledaren av Trolls, och hennes totala motsats, Kvist.
Tillsammans måste detta udda par ge sig ut på ett äventyr långt bort från den enda värld de känner till.

Från genierna som skapade Shrek kommer alla generationers hårfagra och färgstarka favoriter lyckotrollen i den musikspäckade komedin Trolls.

Love & Friendship, söndag 6 Nov 2016 (19:00 - 20:45), Komedi . Biljettpris: kr90,00

LOVE & FRIENDSHIP

Romantik/Komedi,barntillåten, 1tim 32min

Lady Susan har bara varit änka i ett par månader, men möts redan av nya uppvaktare var hon än går. Det är nästan så att hon drivs på flykt från sitt tillhåll på godset Langford,
för att undfly dessa flirtande herrar. Men det är en flykt hon till synes verkar trivas med, nämligen en jakt på ett nytt lämpligt gemål.
Och så förstås en fästman till hennes dotter också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *