PROpalen

 

Välkommen till PROpalens informationssida!

Fritidsgården, PRO, Njurunda församling och Nivrenaskolan har under våren 2015 startat samverkansprojektet ”Propalen”.

Syftet med projektet är att vi vill verka för ett brobyggande mellan generationerna för att öka förståelsen mellan unga och gamla och ta tillvara ungdomarnas och pensionärernas olika kunskaper. Att ta bort ålderssegration och att lära sig om demokrati i samhället.
På fritidsgården arbetar vi dagligen med ungdomsinflytande och demokratifrågor och vill utveckla detta genom samarbete. Projektet syftar även till att öka kunskap om EU då det framkommit att både pensionärer och ungdomar har dåliga kunskaper om vad EU egentligen innebär, men också hur man ska kunna påverka samt inflytande på de beslut som tas i EU parlamentet.
Alla deltagare träffas på fritidsgården på måndagar kl. 19.00
Våren 2016 har vi utöver att göra frågeställningar till EU-parlamentariker samt jobbat med värdegrundsfrågor också att lagat mat till varandra och hittat på roliga aktiviteter!
Hösten 2016 startade vi med ett första möte den 12/9 där gruppen gick igenom praktisk information om själva resan, vi planerade måndagarna framöver, beslutade att vi ska medverka på höstmarknaden i Kvissleby den 24/9 samt gjorde grupparbeten där grupp 1 redovisade fakta kring Neungamme som är ett koncentrationsläger vi ska besöka och grupp 2 såg över vad vi kan tänkas hitta på i Bryssel utöver den tid som redan är planerad.

Vårt första delmål blev under våren 2016 en mindre resa till Stockholm i slutet på Maj då vi på grund av rådande världsläge blev tvungna att skjuta fram vår Brysselresa. Under den resan besökte vi naturhistoriska museet samt bodde på Birkagården som är den första fritidsgården att starta upp i Sverige 1912.

Vårt projekt uppdateras löpande och vill ni se hur det går för oss kan ni kika in på
Instagram: PROPALEN_
Facebook PROpalen

Är du intresserad av att hjälpa oss på traven?
Vi söker just nu finansiellt stöd för vår resa till Bryssel, vill du bidra med en gåva så tar vi tacksamt emot den!
Bankgiro: 821-5238 märk inbetalningen med “Njurunda Pensionärsförening, Rese, EU”

 

propalen-logga-m-sponsorer

 

Blandade bilder från våra träffar!

 

Comments are closed.