DENIAL – Film och samtal med Deborah Lipstadt


I samband med Förintelsens minnesdag visas filmen Denial på Opalen med ett efterföljande livesänt samtal med Deborah Lipstadt, professor i historia.

EVENEMANGET ÄR GRATIS – ANMÄL DIG HÄR!

På förintelsens minnesdag samlas människor över hela världen i en årlig manifestation för att hedra minnet av Förintelsens offer, men också de som hade möjlighet att stå emot. I samband med Förintelsens minnesdag – den 28 januari, bjuder Forum för levande historia in till en exklusiv biovisning av filmen Denial med ett efterföljande livesänt samtal med Deborah Lipstadt. Under samtalet kommer publiken på alla biografer ha möjlighet att ställa sina frågor till Deborah Lipstadt.

DENIAL (1996) stämdes den amerikanska historikern Deborah Lipstadt av författaren och förintelseförnekaren David Irving. I sin bok hade hon utpekat honom som en högerextremist som förnekade gaskamrarnas existens. För att vinna rättegången måste Deborah paradoxalt nog bevisa för rätten att dessa massmord ägt rum. Denial är baserad på Deborah Lipstadt bok ”History on Trial: My Day in Court with a Holocaust Denier” och regissören Mick Jackson har en magnifik trio att spela med: Oscarsvinnaren Weisz som Lipstadt, Spall som vi sett i Turner och flera andra av Mike Leighs filmer och Tom Wilkinson från Snowden som tar hem spelet i rollen som advokat med högst personliga metoder.

REGI: Mick Jackson | Eng tal/eng text | Ålder: 11 år
VISAS: Måndag 28 januari 2019 kl 17.00 – livesänt samtal från Bio Rio i Stockholm 18.50- ca 19.30
BILJETT: Gratis visning – Anmälan

Forum för levande historia verkar under Kulturdepartementet och har uppdraget att vara ett nationellt forum som ska främja arbete med demokrati, tolerans och mänskliga rättigheter – med utgångspunkt i Förintelsens historia.Datum/Tid: måndag 28 jan 2019 ( 17:00 - 18:50 )

Kategori: Drama

Biljettpris: kr0,00

Spara i min kalender
0 iCal